Friday, August 15, 2008

inappropriate science :)

"Lastly, cultural anthropology, what this course is about.
Originally, we were expected to go out to far parts of the globe to study “savages” or “primitives”---modern societies were left to sociologists.
We no longer use these words, because inappropriate.
Basically cultural anthros ended up studying everyone but western Europeans and North Americans, who were left to sociologists.

There was an assumption that primitives were living fossils, the remnants of past stages in human evolution. Thus we could learn about our past by studying modern primitives, saw them as living ancestors."

Prof. James Howe from Massachusets Institute of Technology, 21A.100 Introduction to Anthropology, Fall 2004, lecture notes: 1.
http://ocw.mit.edu/OcwWeb/Anthropology/21A-100Fall-2004/CourseHome/index.htm

4 comments:

gaykedi said...

kulaklarını çınlatıyoruz yetiş :p

"1", "2", "bu da" bonus :)

özgün said...

gördüm, haber verdiğin için çok mersi beaucoup :) şööööyle bi şeyler yazdım hızlı hızlı. garipsedim biraz, yanlış mı anlamış ne olmuş.. ama gelen cevap nasıl olursa olsun işi fazla uzatmaya niyetim yok :))

herackles said...

Yorumunun altina yazdim, bir de buraya yazayim:

>>>Ah be sevgili "cien anos de soledad", bugune kadar Hangi blog yazarina sayfamdan ve kendisini bilgilendirmeden hakaret etmisim ki sana etmis olayim?

Senin yazilarini hic okumadim daha once.Gaykedi gonderdikten sonra o yazini okudum ve dalga gectigini gordum. Yalniz, onceki yorumumda da gordugun uzere elestirim dogrudan sana olmadigi icin seni de bilgilendirme ihtiyaci hissetmedim. Sadece senin yazin bana "kafatscilik" meselesini hatirlatti ve onun uzerine yazi yazdim.
Yani bahsedilen entel, solcu..vb tanimlamasinin seninle uzaktan yakindan ilgisi yok. Tanimadigim ve yazilarini okumadigim bir insan hakkinda boyle bir tanimlama yapmam ki yapmadim.
Gaykedi isguzarlik etmis sana haber vermekle, ortalik karismis biraz.
Yine de, her seye ragmen ozur dilerim.

gaykedi said...

ayy böyle insan gibi tartışmasını bilen birilerini, bu ülkede görmek çok güzel bee :p



"Hayatımızdaki en önemli olaylar biz orada yokken olur."
- Salman Rushdie